Saturday, January 2, 2010

Nii, viimaks olen kodus ja piisavalt puhanud,et uut postitust teha. Jõulud olid sel aastal lumised ja vahvad, veetsime need Alexi pere juures- ja kuna tal on väga palju vendi-õdesid,oli pidu korralik. Sõime ja jõime, mängisime ja saime kingitusi. Ma sain tegelikult rohkem asju,kui olin arvanud. Alexiga kahepeale saime retseptiraamatu ja seinapildi,mis meil nüüd hea tüki tühjust seinalt ära võttis. Siiski on veel üht-teist tarvis,aga küll see ka tuleb.
Uut aastat võtsime vastu kiriku noortelaagris Bolliaden, mis toimub igal aastal. Sel aastal toimus see Boråsi lähedal ühes suures koolimajas. See on üks uhkemaid gümnaasiume siinkandis, suure teatri-kinosaaliga, kahe spordisaali, arvutitehnoloogia ja robotite ehitamise laborite ja kahe sööklaga,nii et uhke värk. Rohkem nagu moodne ülikool.
Me olime Alexiga seal Trollhättani noorte juhid. Vaatasime,et nad pahandust ei teeks ja jagasime infot. Täitsa tore üritus oli,noortel oli hästi lõbus. Mängiti korvpalli ja saalihokit (kes ei tea,siis see on rootslaste leiutatud mäng), söödi, tantsiti igal õhtul, osaleti mitmesugustes workshop-ides ning arutleti usu üle. Muidugi oli tippsündmus uue aasta vastuvõtmine. Ilutulestik oli täitsa uhke. Enne seda oli aga juhtidel tegu koolimaja õhutamisega,sest keegi naljavend oli kaasa võtnud kalakonservi. Surstömming-u. See on Rootsi rannikualade rahvustoit,mis kujutab endast mädanenud kala. Ma pole elu sees nii vastikut haisu tundud :D Terve suur hoone oli seda täis. Õnneks saadi sellest enne uneaegu siiski lahti. :D

Täna siis oleme taas kodus,igal pool on hangede viisi lund ja sajab muudkui juurde. Just nagu Eestiski. Tohutult ilus on. Eriti ilus oli eile,kui bussiga tagasi sõitsime- sõit läks läbi paksu kuusemetsa ja kuna kõik on ju lume all,siis oli vaade vapustav. Tegin täna kodu juures mõned pildid,hiljem on tore meenutada.

No comments: