Thursday, March 4, 2010

Tööasjad

Ükspäev tegin bussis sõites ja enda ümber käivaid vestlusi paratamatult kuuldes huvitava tähelepaneku. Kui eestlased räägivad reeglina,kui tobe on nende töö ja kui nõme on ülemus, siis rootslased enamasti ütlevad,et töö on siiski tore ja seal on ka palju häid külgi,isegi kui tegelikult amet eriti ei istu.
Mõtisklesin,et miks see küll nii on...Kas asi on rahvuses, palgas (nagu ma eestlasena ikka arvama kipun) või lihtsalt ühiskonnast üle võetud suhtumises?

2 comments:

ave said...

täiega, eestlane on vana tuim öeluskott, kes viriseb, vingub, räägib taga ja mõnitab.
Aga se lihtsalt stereotüüp. Nagu venelane on joodik..sama nagu:
sest vaata, tegelt on nii, et ma olen ju ka eestlane, ja õnnelik, et olen.. ja siis mul ongi nüüd nagu siuke pingeline elumissioon nagu, et paranadada seda stereotüüpilist arvamust.. Kuigi täna ma libastusin (noh, mitte küll füüsiliselt, sest ma ei kukkunudki õues, aga vaimselt siis) selles mõttes, et vingusin..mitte nagu sellise kõva vinguva häälega ,aga vaikselt niimoodi umbes` nii nõme ilm ikka, ei või see lumi juba ära kaduda v!` oleks ju samahästi võind mõne rootslase kombel öelda `oi, küll mul on hea meel, et üle pika aja korralik talv on..täiega, lumi, oleole!` nojah, see vist pole mu moodi eriti..äkki peaks siis enda moodi niimoodi sarkastiliselt kuidagi lumega rääkima: `Nojah, ses mõttes, et väga mõnus on tõesti sumbata 7 kuud,jõusaali pole vaja minnagi, siuksed sääremarjad saab ka niisama tänaval sumbates.`

vot tak..( venekeeles siis ütlesin praegu, et sa nagu sassi ei ajaks, et rootsi keeles ütlesin..nagu ogulna vata!)
tsauu, tule külla!

Heli said...

Haha,eks nii on jah. Hea näide sul selle lumega,sihuke mida ma isegi olen m6elnud. :D
Tuleks kylla kyll,väga hea meelega,aga pengarit,ehk seda raha-asja pole. Ilmselt peaks nyyd ka rootslase moodi mingi hea kylje selles leidma,aga vat,ma olen ikka eestlane ja ei leia. Hoian siin v66ral maal oma virumaalase sädet alles.