Wednesday, October 13, 2010

Süda Ihkab Ikka Sinna, Kus Mind Pole


Eile ma igatsesin.
Igatsesin oma isa maad ja ema keelt.
Igatsesin oma vanemate rõõmu ja pisikesi muretsemisi.
Igatsesin naerda koos oma vennaga, vaadates ühiselt mõnda vana ja lähedaseks saanud videot.
Igatsesin juhuslikke külaskäike armsate vanavanemate juurde, kus alati leidub köögikapis midagi head, isegi kui nad väidavad, et pole poes käinud.
Igatsesin sugulastega kohtumisi ja tuttavate nägemist.
Igatsesin vaadata öösel oma toa aknast välja ja näha suurt puud, mis tuhmi tänavalaternat varjutab.
Igatsesin hubaseid filmiõhtuid ja lõbusaid jutuajamisi.
Igatsesin sõpradega koos kakao joomist ja väikestest asjadest vaimustusse sattumist. Igatsesin vanalinna tänavaid ja kaubanduskeskuste saginat.
Igatsesin kurepesasid ja viinasokke ja kohukeste magusmahedat maitset.
Igatsesin kõike seda, mis oli kord nii tavaline ja kindel.
Igatsesin Eestimaad.

Ma igatsesin seda eile ja igatsen täna ka.

4 comments:

Kõrgemale.... said...

Ma arvan, et süda ei ihka ikka sinna, kus mind pole - vaid igatseme lähedasi, sugulasi, tuttavaid mälestustega seotud kohti, lapsepõlvest, harjunud maitseelamusi....kui kõik see oleks sul seal igapäevaselt olemas siis sa ei igatseks ju! Seega...ei ihka su süda sinna ,kus sa pole....Siis poleks ju vahet kus olla, elada ja tegutseda! Ja usu...kui oleksid tagasi siin - igatseksid tagasi sinna kus sa praegu oled :-) Oh milline sõnade mäng :-) Kuidas muidu? Tööl käite? Tervised korras? Mida teinud olete?

Heli said...

Hehee,tõsijutt! :D Ja pealkirjaga mõtlesin ka natuke seda, et siin olles igatsen Eestit ja Eestis olles igatsen Rootsit. :D Aiai,pole kunagi rahul. :D Okei, tegelikult olen ikka ja läheb hästi! Tööl ei käi, aga seda uhkemalt me otsime ja on aega ka ülikooliks valmistuda! Loodetavasti lähen peagi järgmisele rootsi keele kursusele ka! Lisaks planeerime oma pisikest pulmakest! ;) Ning tervised on täitsa korras! Hiljuti oli nina veel natuke kinni,aga täna juba lahti! :) Kuidas endal? Kuulsin, et teidki on lootus Stockholmis detsembris näha? :)

Kõrgemale.... said...

Nii tore, et kõik ok on :-)
Ja varsti oskad rootsi keelt paremini kui oma emakeelt :-)Varsti on nii, et me ei saa enam sinust aru...pean vist muretsema rootsi keele sõnastiku, et sinust arusaada :-)
Tore, et ikka kooli kavatsed minna. Ja ettevõtluse kursustele mine ka :-) Meil siin sinu emaga on suured plaanid ja sinu osavõtt meie plaanides on kohustuslik :-)
Detsembriga on lood nii, et oleneb kuidas olukord meil siin kujuneb. Esialgu plaan oli tulla küll aga ma sain tööle ning kuidas sellega kõik kujuneb - panebki praegustele plaanidele veto peale. Eks me näe....tahaksime tulla aga.....
Ja nina peabki sügisel kinni olema , mis sügis see siis on ? Tervitame ja kallistame!

Heli said...

Hehee, ema rääkis jah eile teie plaanidest. Kusjuures mul on endal ka sarnased ideed meeles mõlkunud!:D Nii et kui keelekursuse ajad teada, tsekin järgi!
Aga ei see emakeel mul kao kuskile, kui te minuga edaspidi ka suhtlete! Siis ei ole tal pääsu! :D Aga vat kui jääksin sedasi omapäi siia asjatama, vaata, siis on küll oht männirootslaseks saada, või kuidas neid inimesi nimetatakse. ;) Kadakasakslased juba ju olid, ja pajuvenelased. :D
Oi, palju õnne töösaamise puhul! Nii tore kuulda, et kellelgi näkkab ka. :D Annab nagu endalegi lootust miskit leida. :)Eks sa siis anna teada, kui täpsemalt selgub, kas ja kuidas tulete!
Seniks kallid ja paid! :)