Monday, July 27, 2009

Olek

Kui me olime end mu toas enam-vähem sisse seadnud,asusime mu kodu ümbrust avastama. Super lihtsalt,mis majad ja aiad siin on! Huvitav on see ka,et kuigi Göte on Rootsi suuruselt teine linn,ei jää siin üldse suure linna tunnet. Nagu oleks väike armas maalinn. Mõnus.
Jalutasime kõigepealt poodi,seejärel Slottsskogsparkenisse,mis on suur suur lossipark. Seal asub tasuta loomaaed(kitsede,põtrade,hobuste,mitmete lindude,pingviinide,hüljeste ja muude elukatega ja ka lasteloomaaiaga), spordiväljakud,purskkaevud,tiigid,vaateplatvormid ja pisikesed kohvikud/jäätisekioskid. Rootsi graniitkaljude-metsadega maastik mängib oma rolli kõige kaunimaks muutmisel. Imeilus!
Õhtul,kui olime kohalikust türklaste pizzeriast hiiglasliku pizza ostnud ja selle ära söönud,jätkasime jalutamist. Seekord võtsime suuna teisele poole maja,nii et me sattusime ülisuurele kalmistule. Siinsed kalmistud on nagu ehtsad pargid,mitte sellised sünged töötegemise kohad nagu seda on Eesti surnuaiad. Kõik on parimas korras,hoitud ja kena. Kalmistu on siin mõtiskluste ja esivanematega koos olemise koht,mitte üks suur tüütav riisumise-umbrohu kitkumise kohustus nagu seda surnuaed tihti eestlaste jaoks on. Armas. Mis mulle veel huvitav tundus on see,et hauakividel on tihti võimalik näha linnukesi istumas. Kui lähemalt uurida,siis need polegi päris linnud,on hoopis portselanist või millestki sellisest. Aga seda on nii ilus vaadata. :)
Novott,ja kui olime oma jalutamised teinud,tulime koju tagasi ja üsna pea magasime kõik sügavat und pärast eilset rahutut ööd.

No comments: